אסימטריה בפנים

הפנים של כולנו א-סימטריים במידה מסוימת – אבל כשחוסר הסימטריה משמעותי במיוחד, וכתוצאה מכך האדם מרגיש שהפנים שלו לא אסתטיות, ניתן לתקן את המצב באמצעות הליך מתקדם שמבוסס על תכנון דיגיטלי מתקדם. 

השלב הראשון בתהליך תיקון א-סימטריה בפנים הוא מדידות מדויקות של כל המבנים הרלוונטיים בפנים, כולל סריקה דיגיטלית של השיניים ו-CT של העצמות והרקמות הרכות. המידע המתקבל מוזן למחשב, וכך מובטח תכנון מדויק להפליא של מבנה הלסתות האופטימלי. עוד מרכיב שתורם לאיכות התכנון הוא מודלים בתלת מימד – של הלסת התחתונה ושל הלסת העליונה, הן במצב הקיים והן במצב שאליו שואפים להגיע. בשלב האחרון רופא מומחה לכירורגיית פה ולסת ובפרט בעל ניסיון בניתוחים אורתוגנטיים מיישם את התכנון – גם כן ברמת דיוק גבוהה במיוחד.

    צרו קשר - אנחנו כאן בשבילכם
    אי סימטריה בפנים

    שאלות ותשובות

    מדוע נוצרת א-סימטריה לא אסתטית בפנים?

    מראה א-סימטרי לא אסתטי עלול להיות תורשתי, תוצאה של תאונה או חבלה חיצונית, אובדן שיניים, צמיחה לא סימטרית של אחת הלסתות, היפרטרופיה שרירית, היפרפלזיה קונדילרית ועוד.

    מהי היפרטרופיה שרירית?

    היפרטרופיה היא גדילה ביתר. היפרטרופיה שרירית, בהקשר של א-סימטריה בפנים, היא מצב שבו נוצרת נפיחות בצד אחד באזור זווית הלסת התחתונה או הרקה. הטיפול המקובל כיום במקרים אלה הוא הזרקה אל השריר המוגדל. ההזרקה מפחיתה את הגירוי העצבי לשריר, כתוצאה מכך ישנה ירידה בפעילות שלו ולכן גם ירידה במסת השריר. השפעת ההזרקה נמשכת 3-4 חודשים, ולאחר מכן תתבצע הזרקה נוספת - עד שהמראה הרצוי מתקבע. ההזרקות מתבצעות ב-2 או 3 נקודות, בעומק הפנים, ולכן הן לא משפיעות על שרירי ההבעה וגם לא על עור הפנים.

    מהי היפרפלזיה קונדילרית?

    היפרפלזיה קונדילרית היא הפרעה התפתחותית שגורמת לסטייה של הלסתות. במצב תקין שני מפרקי הלסת, בצד ימין ובצד שמאל של הפנים, גדלים באופן סימטרי - אצל בנות עד גיל 15-16 ואצל בנים עד גיל 17-18. גדילה בקצב שונה מובילה לא-סימטריה בפנים, וכך גם המשך גדילה רק בצד אחד אחרי הגיל הנ"ל. הגורם להיפרפלזיה קונדילרית עדיין לא ידוע, ובמקרים רבים היא מחמירה עם השנים, כלומר מידת הסטייה של הלסתות הולכת וגדלה.

    יש לכם עוד שאלות?

    צרו איתנו קשר

    עוד במרכז

    מפרקי לסת TMJ
    מפרקי לסת TMJ

    פגיעה במפרקי לסת (TMJ) עלולה לגרום לכאב ניכר, קושי לבצע פעולות שונות עם הפה, קליקים, טנטון ופגיעות נוספות. הטיפולים האפשריים הם סד לילה, פיזיותרפיה, ארתרוסקופיה ושטיפת מפרק - וכדי לבחור את הטיפול המיטבי יתבצע קודם כל אבחון מקצועי מעמיק

    לפרטים נוספים
    בלוטות רוק
    בלוטות רוק

    ישנן מספר הפרעות שעשויות לגרום לבלוטות רוק נפוחות: ציסטות, אבנים, חסימות, דלקות וגידולים. הטיפול בבלוטות רוק מוגדלות מתבצע בטכניקות מתקדמות ובפרט הליך אנדוסקופי, גלי הדף וטכניקה מיקרו-כירורגית מדויקת

    לפרטים נוספים
    לסת עליונה / תחתונה בולטת
    לסת עליונה / תחתונה בולטת

    לסת עליונה או תחתונה בולטת יתר על המידה חושפת את השיניים לסיכון מוגבר לפגיעה, ועלולה ליצור גם בעיות בנשימה ובדיבור. ניתוח אורתוגנטי לקיצור הלסת הבולטת מספק פתרון יעיל ובנוסף משפר את ההרמוניה בתווי הפנים

    לפרטים נוספים
    נגישות