הרמת רצפת סינוס, המוכר גם בתור הרמת סינוס, הוא הליך כירורגי המבוצע ע"י הגבהת רירית הסינוס וביצוע אוגמנטציה – השתלת עצם או תחליפי עצם, למטרת יצירת תשתית טובה וגובה עצם לביצוע השתלות דנטליות או במילים אחרות: הגבהת עצם לסת באמצעות הרמת רצפת סינוס והשתלת תחליפי עצם/עצם בדלתא. ניתוח מסוג זה יבוצע לרוב כאשר קיימת ספיגת עצם או חוסר עצם בלסת עליונה צד ימין/שמאל באזור שמתחת לסינוסים.
לאורך זמן, הסינוס המקסילארי (החלל מלא האוויר הממוקם מאחורי עצמות הלחיים ומעל הלסת העליונה), עשוי להתרחב, מה שגורם לגובה העצם בלסת העליונה להצטמצם. אובדן עצם זה יכול להיגרם כתוצאה ממגוון גורמים: אובדן שיניים, עקירת שן, שתל שנכשל, ציסטה, בעיה בסינוס, סיבוכים עקב אי עקירת שן בינה, מחלות חניכיים ותהליכי הזדקנות טבעיים. ניתוח הרמת סינוסים יוצר עוד גובה עצם, מה שמאפשר מיקום וקליטה מוצלחים של שתלים דנטליים ושחזור יכולתו של המטופל ללעוס ולדבר כמו שצריך.
קיימים 2 סוגים של ניתוח הרמת רצפת הסינוס: הרמת רצפת סינוס פתוחה / ישירה והרמת רצפת סינוס סגורה / עקיפה. נציין כי למרות השם ה"עממי" שבו ההליך מוכר לעיתים, הרמת סינוס, למעשה אין כל הרמה של הסינוס עצמו אלא רק הרמה עדינה ומדויקת של רצפת הסינוס כדי שיהיה יותר מקום לצמיחת מספיק עצם בלסת העליונה.
במקרים בהם חוסר העצם קטן עד בינוני, ההרמה מתבצעת דרך חלל הפה, קדח קטן בעצם הלסת, לאחר מכן מרימים את רירית הסינוס מעלה ומחדירים את גרגירי העצם הכתושה המיועדת לעידוד צמיחת עצם חדשה. ניתן לביצוע כאשר יש צורף בהוספת כ-1-2 מ"מ של גובה עצם. בדרך כלל, ניתן לבצע את החדרת השתלים הדנטליים סימולטנית בעת הרמת רצפת הסינוס
נציין כי במקרים מאוד מסוימים בהם המחסור בעצם הלסת העליונה הוא יחסית מינורי וישנם עוד גורמים רלוונטיים, ניתן כחלופה להרמת סינוסים לבצע השתלת שיניים בעזרת שתלים דנטליים קצרים וייעודיים. אך זה בהחלט לא תמיד הכיוון הטיפולי המומלץ והוא מחייב ידע מקצועי ספציפי, מכשור ייעודי ותחזוקה שוטפת שונה משתלים רגילים המקובעים היטב לעצם.
יחסית נפוץ שבהכנות לקראת טיפול שתלים דנטליים בלסת העליונה, מגלים כי למעשה קיים מחסור בעצם בלסת עליונה ימין או שמאל (או בשתיהן). הסיבות לכך כאמור מגוונות, כמה דוגמאות נפוצות יחסית כוללות למשל:
לרוב הניתוח מתבצע תחת הרדמה מקומית חזקה ומדויקת ולא בהרדמה מלאה, מה שמאפשר התאוששות מהירה יותר וגם מצמצם את הסיכונים של הרדמה כללית. במקרים רלוונטיים ומהותיים, אפשר לבצע גם תחת הרדמה כללית.
לאחר שההרדמה נכנסת לפעולה מלאה, מבצעים ניקוי עמוק של האזור (לעיתים מדובר על עקירות או שתלים שכשלו). לאחר מכן, יוצרים חתך המתאים לרקמת החניכיים כדי להתחיל את הטיפול של חשיפת עצם הלסת וממברנת הסינוס כדי ליצור חלל להכנסת חומר השתלת העצם.
לאחר השלמת ההליך הכירורגי והחדרת החומר לביצוע השתלת העצם, אפשר עקרונית לסגור את החתך עם תפרים ייעודיים תוך ביצוע ניקוי עמוק ושמירה על היגיינה. כיום, היישום המתקדם והיעיל יותר כולל גם ביצוע של מרכיבים טיפוליים נוספים כדי לשפר משמעותית את הצלחת הטיפול, לזרז ולייעל את תהליך ההתאוששות, להקטין מאוד את הסיכון לזיהומים וסיבוכים ולצמצם נפיחויות וכאבים אחרי הניתוח.
טכניקות אלו כוללות למשל יישום תוך כדי הניתוח של מרכיבי PRP ו-PRF. אלו חומרים המצויים בדם של כולנו ואשר נלקחים ומופקים בקלות מהדם של המטופל ביום ובמעמד הטיפול עצמו (בתחילת התהליך). מפרידים מהדם את המרכיבים ההכרחיים ומיישמים אותם בתוך ועל האזור המטופל, תוך כדי וגם בתהליך הסגירה.
לאחר הניתוח, נוטלים אנטיביוטיקה מונעת למשך כשבוע, לרוב לוקחים משככי כאבים, אסור לשטוף את הפה או לצרוך משקאות חמים ולאכול מאכלים קשים בימים לאחר הניתוח וכמו כן בהמשך מבצעים שטיפות עם מי פה מחטאים.
ניתוח הרמת רצפת סינוס במרכז כירורגי שוורץ-ארד מציע לכם את התנאים הטיפוליים והרפואיים הטובים ביותר, הכל תחת קורת גג אחת ועם המומחים המובילים לניתוחי פה ולסת – נבחרת מנצחת של כירורגים פה ולסת!
בשוורץ ארד הכל מתבצע במרפאה עצמה, משלב הצילומים וההדמיות, דרך הניתוח עצמו כמובן ועד לשיקום הסופי. אנו מציעים מספר שיטות מתקדמות לבניית עצם, עם צוות שכולו מומחה ומיומן ביותר בתחום וגם מציעים מגוון שיטות הרדמה. כל טיפול וניתוח מותאמים אישית במדויק למטופל ואנו עובדים עם המעבדות הכי טובות והמכשור הכי מתקדם ואמין.
כאשר מבצעים השתלות דנטליות (השתלות שיניים) באזור הלסת העליונה, פעמים רבות יש צורך בהרמת רצפת הסינוס על מנת לאפשר בניית עצם והשתלות דנטליות באזור לסת עליונה אחורית.
זוהי פעולה כירורגית אשר בה מומחה לכירורגיה פה ולסת "דוחף" ומרחיק את רצפת הסינוס כלפי מעלה מחלל הפה ויוצר מקום, גובה לבניה ועיבוי רכס העצם.
לאחר ביצוע הרמת רצפת הסינוס, בונים את רכס העצם באמצעות תחליפי עצם.
הרמת רצפת הסינוס מתבצעת בהתאם לשלבים הבאים:
ביצוע חתך קטן בחניכיים באזור המיועד להשתלות הדנטליות
חשיפת עצם הרכס
חודרים דרך העצם אל קיר רצפת הסינוס וחשיפת ממברנת הסינוס
הרמת רצפת הסינוס, דחיפתה כלפי מעלה
השתלת תחליפי עצם באזור.
בניתוח הרמת רצפת הסינוס ניתן לעבות את רכס להרוויח יותר מ-15 מ"מ בגובה וברוחב.
לא תמיד, תלוי מקרה. לפעמים מבוצעים השתלות דנטליות במעמד אותו ניתוח ולפעמים יש צורך לחכות מס' חודשים לבניית עצם באזור ורק בשלב שני מבצעים השתלות דנטליות.
מותר לשתות ולאכול מיד בתום הניתוח כלכלה רכה וקרה בלבד, יש להימנע מאוכל חם וקשה ביום הניתוח.
יש לקרר את הפנים באזור הניתוח ע"י תחבושות קרות (קרח כתוש בשקית ניילון) לסירוגין כל 15 דק', במשך מספר שעות לאחר הניתוח. אין להמשיך בתחבושות הקרות למחרת הניתוח.
אין לעשן שעתיים לפחות מסיום הניתוח.
תכשירים למניעת כאב ואנטיביוטיקה יש לקחת בהוראת רופא בלבד.
יומיים לאחר הניתוח לישון על כרית גבוהה.
לא לקנח את האף, רק לספוג עד הביקורת הבאה.
להתעטש בפה פתוח.
ייתכן דימום מהאף בין 24 עד 48 שעות לאחר הניתוח, רק לספוג את הדימום.
להימנע מכל פעילות ומאמץ גופני עד לביקורת הבאה.
להימנע מטיסות וצלילות למשך 3 שבועות.
- ספיגת עצם
- קושי בביצוע שתלים דנטליים (שתלים קצרים או ביצוע השתלת עצם)
- חוסר תמיכה בפנים = קמטים, פנים נפולות
ישנם שני סוגי עקירות שיניים: עקירות פשוטות ועקירות מורכבות וכירורגיות. העקירות הפשוטות מבוצעות בשיניים שכבר צמחו ושניתן לראות אותן בתוך חלל הפה. עקירות כאלה לרוב יתבצעו בהרדמה מקומית וללא בעיות או הפתעות במרכז הכירורגי שלנו. העקירה תתבצע על ידי אחד הרופאים המומחים שלנו בעזרת מלקחי חילוץ (צבת מיוחדת).
לפרטים נוספיםבמרכז כירורגי שוורץ-ארד פועלות שתי שינניות מוסמכות ומנוסות אשר מסייעות בשמירה על היגיינת פה מיטבית - באמצעות ניקוי יסודי של השיניים, הסרת משקעים, גילוי מוקדם של בעיות, ייעוץ מקצועי, הדרכה ועוד
לפרטים נוספיםמרכז כירורגי שוורץ-ארד מאושר ע"י משרד הבריאות לביצוע הרדמה כללית וסדציה תוך ורידית (עמוקה). ניתן לעבור כל טיפול תחת הרדמה כללית, על סמך תוכנית מותאמת אישית ובחדרי טיפול וניתוח משוכללים
לפרטים נוספים