טיפול שיננית הוא מרכיב חיוני בשמירה על היגיינת פה מלאה. טיפול זה כולל את המרכיבים הבאים:
* בדיקה יסודית של השיניים, של החניכיים ושל חלל הפה
* גילוי מוקדם של בעיות דנטליות שונות המאפשר מתן מענה מהיר ויעיל
* ניקוי וסילוק משקעים במשטח השיניים: פלאק, אבנית, רובד חיידקים ועוד
* ייעוץ למניעת עששת
* הדרכה לגבי התחזוקה היומיומית בהקשר של היגיינת פה: צחצוח שיניים, שימוש בחוט דנטלי, קיסמי שיניים, שטיפות ועוד
* טיפול מניעתי – הסרת אבנית, כתמים ומשקעים מעל ומתחת לחניכיים, ניקוי ושימוש בפלואוריד על-מנת לסייע במניעת מחלות חניכיים, ליטוש שיניים וסתימות במידת הצורך
שינניות לומדות קורס מקיף במיוחד של כ-2,000 שעות לימוד אקדמיות. חומר הלימודים כולל מגוון רחב של תחומים ובפרט מדעים, רפואת שיניים קלינית, רפואת שיניים קהילתית, מבנה הפה, איתור מוקדם של בעיות דנטליות ועוד. כמו כן נדרשת הצלחה בשני מבחנים שעורך משרד הבריאות, האחד עיוני והשני מעשי. המרכיב השלישי בהכשרה הוא התנסות והכשרה מעשית בקליניקות, עם אוכלוסיות מגוונות.
התדירות המומלצת לטיפולי שיננית היא 2-4 פעמים בשנה, בהתאם למאפיינים הספציפיים של המטופל או המטופלת.
השיננית אחראית על תחזוקה מונעת של בריאות הפה. היא מבצעת ניקוי שיניים מקצועי, מסירה אבנית, בודקת סימני דלקות חניכיים ומסייעת במניעת עששת ומחלות חניכיים. ביקורים סדירים אצל שיננית מאפשרים גילוי מוקדם של בעיות דנטליות, מה שמאפשר מתן מענה מהיר ויעיל.
ביקורים סדירים אצל שיננית מאפשרים גילוי מוקדם של בעיות דנטליות, מה שמאפשר מתן מענה מהיר ויעיל. כמו כן, הם מסייעים במניעת מחלות חניכיים, עששת ובעיות נוספות, תוך שמירה על היגיינת פה מיטבית.
ברוב המקרים, ניקוי שיניים אינו כואב. ייתכן תחושת אי נוחות קלה, במיוחד אם יש דלקת חניכיים או אבני רבה. עם זאת ניתן לבקש אלחוש מקומי במקרה הצורך.
התדירות המומלצת לביקורים אצל שיננית היא כל חצי שנה, בהתאם למאפיינים הספציפיים של המטופל או המטופלת.
כן. צחצוח יומיומי חשוב מאוד, אך אינו מסיר אבנית שהצטברה ואינו מספיק לניקוי יסודי בין השיניים ומתחת לקו החניכיים. טיפול אצל שיננית משלים את התחזוקה הביתית.
הצטברות אבנית היא תהליך טבעי, אך ניתן להפחיתה באמצעות שמירה על היגיינת פה נכונה. צחצוח שיניים פעמיים ביום עם מברשת רכה ומשחת שיניים המכילה פלואוריד, שימוש יומיומי בחוט דנטלי או קיסמים דנטליים, ושטיפות פה אנטיבקטריאליות יכולים לסייע במניעת הצטברות רובד חיידקי (פלאק), אשר הופך בהמשך לאבנית.
במרכז כירורגי שוורץ-ארד פועלות שינניות מוסמכות ומנוסות, המסייעות בשמירה על היגיינת פה מיטבית באמצעות ניקוי יסודי של השיניים, הסרת משקעים, בדיקת מצב החניכיים והשיניים וגילוי מוקדם של בעיות.
ישנם מס' סוגים של ציסטות המתפתחות בחלל הפה ובעצמות הלסתות. הציסטה הינה חלל פתולוגי מצופה תאים (אפיתל) המקיף חומר נוזלי או גבישי. הציסטה יכולה להתפתח באזור רקמות רכות: שפתיים, חניכיים, לשון, חך, או באזור העצם (הלסת).
לפרטים נוספיםשיניים תחתונות שעולות על אלה העליונות מייצרות קושי אסתטי ועלולות לשבש את גדילת הלסתות. כירורג פה ולסת מומחה ישלב בין מספר גישות אפשריות, לרבות ניתוח אורתוגנטי במידת הצורך, וכך ישפר את המנשך ואת תפקוד מערכת הלעיסה
לפרטים נוספיםבמידה והשן כלואה וטרם בקעה או בקעה באופן חלקי, יש צורך בעקירה כירורגית שן בינה. הכוונה להליך כירורגי בו חושפים את האזור ומבצעים חתך ברקמה, לאחר מכן עוקרים בעדינות את השן ושורשיה ומסיימים בתפירה. במקרים רבים אנו ממליצים על הנחת פלזמה עשירה בפיברין (PRF) שמשמשת כמו "דבק ביולוגי" לצורך זירוז תהליכי הריפוי לאחר העקירה.
לפרטים נוספים