עקירות כירורגיות

עקירה כירורגית היא פעולה מורכבת יחסית שמתבצעת במקרים שבהם לא ניתן לאחוז בכותרת של השן בעוצמה הדרושה להוצאתה. מצב אחד שבו תתבצע עקירה מורכבת מסוג זה הוא כשהכותרת של השן הרוסה, ומצב נפוץ נוסף הוא עקירת שיני בינה כלואות. 

ההליך הכירורגי כולל קיפול של רקמות חניכיים לצורך חשיפת השן שאותה יש לעקור. כמו כן ייעשה שימוש במלקחי חילוץ מיוחדות כדי לשלוף את השן ממקומה, ו/או במניף – מכשיר שמפעיל לחץ על השן על-מנת שאפשר יהיה לעקור אותה. בחלק מהמקרים נדרש חיתוך של השן על-מנת להוציא אותה בחלקים. במידה ובוצעו חתכים ברקמת החניכיים, בסיום העקירה הכירורגית הרופא יתפור את האזור. משך הטיפול: בין חצי שעה לשעתיים.

 

**לתשומת לבכם, לא קיימים הסדרים עם קופות החולים.
** הטיפולים המוזכרים בדף זה רלוונטיים בעיקר למרכז והסביבה.

 

    צרו קשר - אנחנו כאן בשבילכם
    עקירות כירורגיות

    שאלות ותשובות

    באילו מקרים מתבצעות עקירות כירורגיות?

    עקירות כירורגיות מומלצות כשהכותרת של השן הרוסה, כשיש שן שבורה ולא ניתן לשקם אותה, במקרה של שיני בינה ו/או שיניים כלואות, כשישנה שן עודפת וגם במצב שבו מחלת חניכיים מתקדמת או חבלה חיצונית גורמת לחוסר יציבות של שן.

    איזו הרדמה נדרשת עבור עקירה כירורגית?

    ישנן מספר אפשרויות: הרדמה מקומית הרדמה מלאה או סדציה (טשטוש). ההחלטה מתקבלת בהתאם להיקף העקירה, כלומר מספר השיניים שיש לעקור, ורמת החשש של המטופל או המטופלת. ניתן להיעזר גם בתרופות הרגעה.

    על מה חשוב להקפיד אחרי עקירה כירורגית?

    בשעתיים הראשונות יש להימנע מאכילה. ב-24 השעות שאחרי העקירה יש להימנע משטיפת הפה, צחצוח שיניים, יריקה, אוכל חם או קשה, עישון ואלכוהול. תחבושות קרח שמונחות לסירוגין על הלחי יפחיתו כאבים ונפיחות. במידת הצורך אפשר להיעזר גם בתרופות נגד כאב. שקיק תה רטוב על הפצע ימנע דימומים. כדאי לבצע שטיפות עם מי מלח מספר פעמים ביום.

    יש לכם עוד שאלות?

    צרו איתנו קשר

    עוד במרכז

    רפואת הפה
    רפואת הפה

    אבחון וטיפול במחלות שונות המתפתחות בחלל הפה לרוב כתוצאה מבעיה בריריות (רקמות רכות) לדוגמא: פטריות, אלרגיות, מחלות עור שמתפתחות על הלשון או על גבי החניכיים וכו. פעמים רבות מדובר על תוצר של מחלה או סנדרום ממנו סובלים בין אם מדבר על סכרת, אוסטאופוריזיס, בעיות בקרישיות דם או בעיה אונקולוגית, לכן – אבחון מוקדם וטיפול מהיר קריטיים ויכולים למנוע סיבוכים עתידיים.

    לפרטים נוספים
    השתלות שיניים
    השתלות שיניים

    שתל דנטלי הנו למעשה תחליף לשורש שן שחסרה או נעקרה. "שורש" זה מוחדר ללסת ובכך מחליף את שורש השן הטבעית החסרה. שתלים דנטליים קיימים בצורות, גדלים ופני שטח שונים.

    לפרטים נוספים
    הרמת רצפת סינוס
    הרמת רצפת סינוס

    כאשר מבצעים השתלות דנטליות (השתלות שיניים) באזור הלסת העליונה, פעמים רבות יש צורך בהרמת רצפת הסינוס על מנת לאפשר בניית עצם והשתלות דנטליות באזור לסת עליונה אחורית.

    לפרטים נוספים
    נגישות