17/07/25

אילו שלבים כולל ניתוח שן כלואה?

ניתוח שן כלואה כולל חמישה שלבים עיקריים: אבחון, הרדמה, חשיפת השן, עקירה וניקוי וסגירה.
זהו הליך כירורגי שמתבצע כאשר שן (לרוב שן בינה) לא מצליחה לבקוע ומובילה לכאב, דלקת או נזק לשיניים סמוכות.

השלבים השונים בניתוחי שיניים כלואות

ניתוח שן כלואה הוא הליך נפוץ אך מורכב, הדורש ניסיון ומומחיות. הנה מה שמתרחש במהלכו שלב אחר שלב:

אבחון מקדים

השלב הראשון הוא צילום רנטגן פנורמי ולעיתים גם CT. מטרת הצילום היא לבדוק את מיקום השן הכלואה, כיוון הצמיחה שלה, עומק החדירה לעצם, והקרבה למבנים חשובים כמו עצב הלסת או הסינוס המקסילרי. רק לאחר מכן אפשר לקבוע אם נדרש ניתוח, ומה תהיה דרגת המורכבות.

הרדמה

לרוב, ההליך מתבצע בהרדמה מקומית, אך במקרים של חרדה, מורכבות גבוהה או רגישות, אפשר לשלב גם טשטוש או הרדמה כללית. ההחלטה מתקבלת בשיתוף המטופל ובהתאם למצבו הבריאותי.

חשיפת השן

אם השן כלואה מתחת לחניכיים ולעיתים גם מתחת לעצם, הרופא יוצר גישה אליה על ידי חיתוך רקמת החניכיים, ולעיתים גם הסרת חלק קטן מהעצם המכסה את השן. לעיתים החניכיים רק מקופלות ולא מוסרות, תלוי במידת החשיפה של השן.

עקירה (בשלמות או בחלקים)

הרופא עוקר את השן הכלואה, לעיתים בשלמותה, ולעיתים לאחר חיתוך השן לחלקים קטנים והפרדת השורשים. כך אפשר להוציא את השן בצורה מדויקת ולמנוע לחץ מיותר על הלסת או העצבים.

ניקוי וסגירה

לאחר שהשן הוסרה, הרופא מנקה את האזור משאריות זיהום, שברי שן או רקמות רכות, ולעיתים תופר את החניכיים מחדש. התפרים נמסים לבד או מוסרים בביקורת, בהתאם לסוגם.

למה לבחור במרכז כירורגי שוורץ – ארד

במרכז הכירורגי שוורץ-ארד, כל ניתוח שן כלואה מבוצע על ידי מומחה בכירורגיית פה ולסת, לאחר אבחון אישי, צילום מתאים ותכנון כירורגי מדויק. המרכז מנוהל על ידי ד"ר דבורה שוורץ-ארד, מרצה בינלאומית ובעלת ניסיון של אלפי ניתוחים מוצלחים. אצלנו תמצאו גם צוות רפואי מוביל, סביבת טיפול מתקדמת, וליווי אישי וצמוד לכל אורך הדרך – משלב הבדיקה ועד סיום ההחלמה.

האם אתם מועמדים לניתוח? רוצים לדעת מה דרגת המורכבות? השאירו פרטים בטופס, ונחזור אליכם לתיאום ייעוץ עם כירורג מומחה:

    צרו קשר - אנחנו כאן בשבילכם